KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE ZAMET

FAZA 1
Jedan od idejnih začetnika akcije je Riječanin Milan Vukajlović, poznati riječki sportaš, košarkaš i košarkaški djelatnik koji se zadnjih godina iskazao kao sportski direktor hrvatskog košarkaškog hita KK Škrljeva, a jedan od zahtjevnih zadataka kojeg se dohvatio je i oživljavanje riječkih kvartovskih igrališta.

Prva faza uređenja otvorenog košarkaškog igrališta SRC Zamet svečano je završena 18. lipnja 2018. godine. U sklopu riječkog lokalnog partnerstva na igralištu održale su se prve po redu Gospodarske igre za obnovu košarkaškog igrališta koje su okupile lokalne poduzetnike i umjetnike. Postavljena je nova sportska podloga i novi koševi. Volonterskim radom i donacijama fizičkih i pravnih osoba sufinanciran je ostatak radova, nabava ostatka opreme te akcija čišćenja igrališta. Cilj je bio što hitnije obnoviti košarkaško igralište što je osnovni preduvjet da se oživi košarka (ali i općenito bavljenje sportom) na Zametu, na igralištu koje tradicionalno okuplja velik broj mladih. Na otvorenju igralište je prvim košem svečano otvorio Boris Tadej – Medo, a prisutnima se obratio i Aramis Naglić, koji je, potekavši sa zametskog košarkaškog igrališta, dosegao do olimpijskog postolja.

FAZA 2

Druga faza, godinu dana kasnije, 11. svibnja 2019. godine.
Organizirane su druge po redu Gospodarske igre s još većim brojem sudionika.

Uređenje je započelo uređenjem zidova na zapadnom dijelu igrališta. Volonterskom vikend- akcijom zametskih učenika, prema ideji Dina Bašića, trinaestogodišnjeg polaznika Osnovne škole Zamet, mladi umjetnik Mislav Lešić oslikao je zid.
U drugoj fazi prikupljena su sredstva i postavljene tribine za gledatelje te dvije klupice na južnoj strani.

Uređenje je započelo uređenjem zidova na zapadnom dijelu igrališta. Volonterskom vikend- akcijom zametskih učenika, prema ideji Dina Bašića, trinaestogodišnjeg polaznika Osnovne škole Zamet, mladi umjetnik Mislav Lešić oslikao je zid. U drugoj fazi prikupljena su sredstva i postavljene tribine za gledatelje te dvije klupice na južnoj strani.

parallax background
FAZA 3

Treća faza obnove dogodila se u 2020. godini.

Postojeća rasvjeta zamijenjena je reflektorima sa LED rasvjetom i timerom kako bi se potrošnja električne energije svela na minimum, te omogućilo korištenje igrališta mladima i rekreativcima i u noćnim satima. Igralište je primilo i vrijednu donaciju u vidu originalne pametne klupe poslao je mladi inovator Ivan Mrvoš.
FAZA 4

RUJAN 2021.